Kunnanvaltuusto järjestäytyi

IMG_2290

Nurmijärven kunnanvaltuusto jakoi sopuisasti tulevien vuosien luottamushenkilöpaikat.

Kunnanhallituksessa tulee olemaan “akkavalta”. Puheenjohtajana jatkaa Outi Mäkelä ja varapuheenjohtajiksi valittiin Kirsti Handolin sekä Maiju Tapiolinna. Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi jatkokaudelle valittu Petri Kalmi joutuu pahasti tossun alle puheenjohtajistossa, kun valtuuston varapuheenjohtajiksi valittiin Kaisa Suominen ja Elli Aatela.

Omalle osalleni tuli Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajuus neljälle seuraavalle vuodelle 2013-16. Tämähän oli paikka, josta jo vaalien jälkeen ilmoitin olevani kiinnostunut. Neljän vuoden “rivijäsenyys” vaihtuu nyt lautakunnan vetäjän pestiksi.

Vesiosuuskuntien maksaman veden hintaa koskeva aloite palautettiin uudelleen valmisteltavaksi, koska muualta maasta oltiin saatu viime käden tietoa liittyen veden myymiseen tukkuhinnalla vesiosuuskunnille. Esittelytekstin mukaan kyseessä olisi laiton tukitoimenpide, mutta nyt olikin syntynyt epäilys tiedon oikeellisuudesta. Asiaan palataan.

Kaisa Suomisen valtuustoaloite Nukarilla sijaitsevan kunnan omistaman kiinteistön peruskorjaamisesta äänestytti valtuustoa. Äänestyksessä esitys päätöksen lykkäämisestä odottamaan kyläsuunnitelman valmistumista ja mahdollista korjaustukirahojen saantia voitti pohjaesityksen 9-35, vaiti 7. Pohjaesitys olisi tarkoittanut talon menemistä purkuun. Rakennuksen kunto ei ole järin hyvä ja edellinen korjaushanke jäi sisätilojen purkuvaiheessa kesken. Talon kunnostaminen kylätaloksi on hyvinkin epävarmaa, mutta en nähnyt järkeä lähteä torppaamaan tarpeettomasti kyläläisten aktiivisesti tuomaa esitystä tutkia kertaalleen uudet vaihtoehdot ja niiden realistisuus. Äänestin siis lykkäämisen puolesta. Päätöksen lykkääminen ei maksa kunnalle mitään, eikä rakennuksen purkamisella ole mikään hengen hätä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.