Viimeisiä viedään – valtuustokausi päättyy

valtuusto

Nurmijärven nykyinen kunnanvaltuusto kokoontuu viimeistä kertaa keskiviikkona 31.5.2017. Takana on neljän ja puolen vuoden mittainen päätöksentekotaival ja puolen sataa valtuuston kokousta. Osa kunnanvaltuutetuista jatkaa uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa kesäkuussa Juhannusviikolla. Osalle ensi viikon kokous on viimeinen joko lopullisesti tai ainakin toistaiseksi. Uudet vaalithan ovat jälleen neljän vuoden päästä ja myös varapaikoilta voi nousta kunnanvaltuustoon kesken kauden. Yleensä näin myös tapahtuu neljän valtuustovuoden aikana isommissa valtuustoryhmissä.

Kokoomuksen valtuutetuista ensi viikon kokous on tältä erää viimeinen pitkät urat tehneille Kaisa Suomiselle, Markku Schildtille ja Markku Jalavalle. Pari kautta istunut Georg Kopteff jättää valtuustotyöskentelyn vapaaehtoisesti. Minna Aittakallion ja Ismo Nurmen valtuustokausien määrä jää tältä erää yhteen ja he jatkavat varavaltuutettuina. Myös tänä vuonna Kokoomuksen valtuustoryhmään liittynyt Vesa Manner ja varasijalta valtuustoon noussut Pasi Miettinen jatkavat varavaltuutettuina.

Keskustan Petri Kalmi nuijii keskiviikkona viimeistä kertaa valtuuston listaa puheenjohtajana. Listalla on mm. esitys turvapaikan hakijoiden kuntapaikkojen lisäämisestä 26:lla ja vuoden 2016 ennakoitua huomattavasti paremmin menneen tilinpäätöksen hyväksyminen. Ikävää on se, että vaikka viime vuosi meni tuloksellisesti hyvin, niin kunta velkaantui lisää yli 20 miljoonalla eurolla. Kun hyvinäkin vuosina eletään ja rakennetaan velaksi, niin tulevaisuus ei näytä kovin ruusuiselta – etenkin, kun kunnan pelimerkit vähentyvät tulevina vuosina oleellisesti sote-uudistuksen vaikutuksesta.

Vihreiden valtuustoryhmän aloite Nurmijärven Sähkön irtautumisesta Fennovoiman ydinvoimahankkeesta jää nykyisen valtuuston viimeiseksi asiaksi. Oletettavaa on, että nykyinen valtuusto siis päättää toimintansa äänestykseen.


 

Myös asemakaavoitus ja rakennuslautakunnan toimikausi alkaa vedellä viimeisiään. Toiseksi viimeisin kokous pidettiin 18.5. ja lautakunta myönsi viisi rakennuslupaa: parille asuinkerrostalolle ja kolmelle teollisuusrakennukselle. Talouden piristyminen näkyy myös asialistalla. Poikkeuslupien ja muutaman pienen asemakaavamuutoksen lisäksi hyväksyttiin Kirkonkylän ns. Lidlin asemakaavamuutosehdotus, joka menee vielä kunnanhallitukseen ja edelleen kunnanvaltuustoon.

Käsittelimme myös Helsingin hallinto-oikeudelle annettavan lausunnon liittyen yhteen Klaukkalassa sijaitsevaan poikkeamispäätökseen. Koska olin jo tuota poikkeamispäätöstäkin vastustanut, niin pysyin lausunnon antamisenkin osalta aiemmassa kannassani ja jouduin jättämään lautakunnan päätökseen eriävän mielipiteen.

ASRA kokoontuu vielä kerran kesäkuun puolivälissä. Sen jälkeen työtä jatkaa uusi lautakunta, jonka kunnanvaltuusto valitsee juhannusviikolla.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.