On line valtuusto

031

Keskiviikkona on vuorossa kunnanvaltuuston kokous klo 18.00 alkaen. Syyskausi pääsee todenteolla käyntiin. Kyseessä on siis videoitava kokous ja se on nähtävissä sekä suorana että nauhoitettuna kunnan web-sivuilla www.nurmijarvi.fi .

Listalla on maa-alueen osto Kirkonkylän Heinojalta. 19 hehtaaria maata siirtyy kunnan  omistukseen hieman yli puolella miljoonalla eurolla. Kyseessä on erinomaisen hyvä asia Kirkonkylän tulevan kaavoituksen kannalta. Heinoja on tärkein asuinkaavahanke sillä seudulla lähitulevaisuudessa.

Vielä isompi diili on Altian asemakaavamuutokseen liittyvän maankäyttösopimuksen vahvistaminen. Tämä on Rajamäen kehittämisen kannalta ihan ykkösasioita. Asiasta olen aiemmin jorissut eli se siitä.

Osavuosikatsaus tammi-heinäkuulta käsitellään. Se ei ole kovin lohdullista luettavaa. Vuoden tulos on menossa kirkkaasti pakkaselle. Alkuperäinen 1,4 milj. euron ylijäämä on kääntymässä 2,8 miljoonaa euroa persnetoksi. Vaikka verotulot ovat kasvaneet 1,5 milj.euroa, niin 6,6 milj. euroa alittuvat myyntivoitot (pääosin tonteista) ja sosiaali- ja terveyspuolen 1,6 milj.euron lisämäärärahat kääntävät tuloksen alijäämäiseksi.

Tuosta tilanteesta on aika ovelaa lähteä rakentelemaan ensi vuoden budjettia ja edelleen komeata investointilistaa ruotimaan. Muualla Keski-Uudellamaalla ollaan päätymässä melkoisiin vyön kiristyksiin ja veroäyrin nostoon. Kunnallisveron nosto näyttää olevan edessä myös meillä – enää on auki kuinka iso ja velkaa otetaan joka tapauksessa lisää.

Vuosikausia sitten kritisoimani Tiiran uimarannan pukutilojen rakentaminen on listoilla jälleen kerran. Meno on entistä hullumpaa. Kustannusarvio on ylittymässä hulppeat 35 % eli 400.000 euron määrärahan sijaan hankkeen kustannusarvio on noussut jo 540.000 euroon. Kyseessä on 86,5 m2 kokoinen rakennus eli tämän pikkaisen paremman sortin uimakopin neliöhinnaksi tulee ilman 160.000 euron kunnallistekniikkaakin hulppeat 4400 euroa neliölle. Uskomatonta touhua ja koko hankkeen alkuperäinen ajatus oli saada avantouimareille Tiiranrantaan lämpöinen ja kodikas uimakoppi. Vuoden päästä päästään sitten kaiken huipuksi maksmaan tuon laitoksen käyttö- ja huoltokuluja.

Listalla on aikalailla eron myöntämisiä. Luottamushenkilöt näyttävät olevan jostain syystä liikekannalla – osa vaihtaa puoluetta ja osa asuinpaikkaa.

————————————

Ilta-Sanomat uutisoi europarlamentarikko Tarja Cronbergin kirjoituksista ja ajatuksista. Hänen mielestä Suomen tulisi tarjota takuuvarmoja kiintiötyöpaikkoja kymmenilletuhansille Etelä-Euroopan köyhille. Cronberg tarkentaa, että ihan kaikille Etelä-Euroopan työttömille Suomi ei voisi taata varmoja opiskelu- ja työpaikkoja, mutta jollain aikavälillä sellaisia voisi löytyä Suomesta jopa 50000.

Ilta-Sanomien kyselyn mukaan Cronbergin ajatusta kannattaa 6% vastanneista. Se on yllättäen sama kuin Vihreiden kannatus tulevissa vaaleissa.

Toivon lisää samanlaisia kannaottoja ja ulostuloja. Kansan oin hyvä tietää, mitä kenenkin päässä liikkuu.

——————————

Perjantaina 20.9.2013 on kansallinen etätyöpäivä. Täytyy taas ajella Syötteelle tekemään etätyötä.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.